>>Octant: eerste schooldag in nieuw gebouw

 

Octant: eerste schooldag in nieuw gebouw

Nieuw onderkomen in zeventien weken gebouwd

De leerlingen en medewerkers van basisschool Octant aan de Blauwe Ring in Assendelft zijn het nieuwe schooljaar maandagochtend begonnen in een nieuw gebouw. In zeventien weken bouwde Hodes Bouw uit Enschede de school, die in een fabriek is geprefabriceerd en op locatie in elkaar is gezet.

De eerste reacties op het gebouw en de lokalen, werkruimten, gemeenschapsruimte en het gymlokaal zijn enthousiast. Onderwijswethouder Corrie Noom is blij dat het is gelukt dit schitterende gebouw zo snel te realiseren. Kinderen en medewerkers van Octant kunnen er dit schooljaar van start dankzij de goede samenwerking tussen schoolbestuur, bouwer en gemeente, een prestatie en samenwerking om trots op te zijn.

Snel en goed

Een combinatie van hout en steen is gebruikt als bouwmateriaal. Na de bouwtechnische oplevering aan de gemeente op 15 augustus begonnen de medewerkers van de school met het inrichten en maakten zij het gebouw in hoog tempo klaar voor het eerste schooljaar.

Financiering

De school wordt gefinancierd vanuit het gemeentelijk Integraal Huisvestingsplan. In dit plan is geld gereserveerd voor uitbreiding, nieuwbouw en verbouw van scholen voor het basisonderwijs. De totale kosten van het gebouw en het buitenterrein zijn 3,5 miljoen euro. De gemeente Zaanstad investeert in de jeugd, omdat hun dat een basis biedt voor optimaal zelfstandig functioneren in de toekomst. De gemeente werkt daarbij nauw samen met schoolbesturen.

Historie

Eind februari 2012 zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw van Octant in Saendelft-Oost gestart. De locatie werd, na zorgvuldig onderzoek, al in 2008 geselecteerd. Een aantal omwonenden maakte bezwaar tegen de bouw op deze plaats. Zij dienden een voorlopige voorziening in om de bouw stil te leggen. Daar stemde de rechter op 29 maart 2012 niet mee in, waarna de bouw is voortgezet.

Park

Aan een vertegenwoordiging van bewoners rond het park is gevraagd wat zij het belangrijkst vinden bij de herinrichting van het park. In het verleden was al een plan gemaakt met inspraak van de buurt. Tijdens het plantseizoen dit najaar wordt het werk aan het park afgerond. Er komt ook een voetbalveldje. De gemeente is met de eigenaar van het gebouw van de stadsverwarming in gesprek voor een opknapbeurt. Ook hierover wordt met bewoners contact gehouden.

Foto: Mike Bink

Disclaimer | Privacy | Voorwaarden | Sitemap | © 2020 vdh managers