>>Overeenstemming over kulturhus in gemeentehuis...

 

Overeenstemming over kulturhus in gemeentehuis Losser

Overeenstemming over kulturhus in gemeentehuis Losser

LOSSER - Het gemeentehuis van Losser wordt verbouwd tot 'kulturhus'. Daarin is plek voor negen partners. Dat zijn de gemeente Losser, woningcorporatie Domijn, stichting Fundament met onder mer de bibliotheek, Centrum voor jeugd en gezin, Aveleijjn, Carint Reggeland, politie, Wijkracht en de VVV.

Het plan wordt in april voorgelegd aan de gemeenteraad. gaat die akkoord dan kan de verbouwing van het gemeentehuis in het najaar beginnen. Medio 2017 kunnen de organisaties dan hun intrek nemen in het nieuwe kulturhus.

Met de verbouwing is een investering van 2,7 miljoen euro gemoeid. Daarnaast is er nog eens 700.000 euro nodig om de ambtenaren te huisvesten op de tweede verdieping van het pand. Die investering wordt volgens het 'business-case Kulturhus Losser' weer terugverdiend door de huurinkomsten. Ook is in het bedrag rekening gehouden met de bezuiniging van 107.000 euro per jaar die de gemeenteraad van Losser wenste. "Het kulturhus gaat de Losserse burger dus niets extra's kosten", aldus wethouder Jan Martin van Rees.

Bron: Tubantia

Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2019 vdh managers