>>Spinaker verhuist

 

Spinaker verhuist

Spinaker verhuist

DEN HELDER - De blijdschap is wat voorzichtig, want de Helderse gemeenteraad moet nog akkoord geven. Maar eindelijk heeft De Spinaker, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zicht op een nieuwe locatie.

De beoogde nieuwe plek is het huidige bestuurskantoor van Scholen aan Zee aan de Sportlaan, waarin vroeger de Rooms-katholieke Mavo was gevestigd. Het bestuur van Scholen aan Zee zou dan uitwijken naar het kantoor aan de Sportlaan. Met de verhuizing is bijna 2,7 miljoen euro gemoeid.

Noodzakelijk

Al zeker zes jaar vraagt de school om een nieuwe ruimte. ,, Het is echt noodzakelijk'', stelt directeur Carin van de Weteringh. ,, De vloer van de noodbouw die zes jaar geleden is neergezet golft en het dak lekt als het regent. We hebben ook geen personeelskamer, dus we zitten met vijf personen in mijn kantoor. Dat is veel te warm en vochtig, waardoor mensen echt ziek beginnen te worden."

Daarbij puilen de klassen uit, vertelt de directrice: ,,De ruimte is erbarmelijk. We heben niet de ruimte om het onderwijs te bieden zoals we het zouden willen. We zijn blij dat deze wethouder echt stappen zet. Trees van der Paard kwam de eerste keer langs en zei 'dit kan niet' en is meteen aan de slag gegaan. Eerst was ik wat afwachtend, maar ze deed het echt. Ze heeft het hart op de goede plek."

Volgens Van de Weteringh kan het kantoor 'redelijk snel in schoolstaat' worden teruggebracht. ,,Het is ook goed onderhouden en gerenoveerd."

Gymzaal

Er is nog een bijkomend voordeel: op het terrein aan de Sportlaan staat een gymzaal die nu niet in gebruik is. De Spinaker wil daar echter wel weer gebruik van gaan maken. ,,Nu geven we gymles in de gymzaal aan de IJselmeerstraat, daar moeten we elke dag met busjes naartoe. Dat kost de gemeenschap veel geld en ons kost het veel tijd. Dat hoeft straks niet meer, omdat we dan van de gymzaal op het eigen terrein gebruik kunnen maken." De kosten voor het opknappen en inrichten van de gymzaal worden geraamd op 215.000 euro. 

De verhuizing wordt op 8 mei in de commissie besproken. 

Artikel afkomstig van Noordhollands Dagblad

Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2019 vdh managers