We maken beleid toepasbaar door het te vertalen naar de praktijk

Neem vrijblijvend contact op

Jezelf constant vernieuwen

Ten diepste zijn onze adviseurs dienstverleners. Wij brengen onze opdrachtgever in de positie waarin die gefundeerd beslissingen kan nemen. Wij reiken argumenten aan en spiegelen of die een te nemen besluit kunnen dragen. Uitgaande van de feiten zijn wij contextgevoelig in een snel veranderende omgeving. We werken navolgbaar, gestructureerd, planmatig en schakelen met gemak tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau. Het begint allemaal met goed (blijven) luisteren.

Op proces en inhoud zijn we stevige sparring-partners. We waaien niet om bij de eerste tegenwind. Scherpe analyse, vriendelijkheid en gemak in de omgang gaan samen met kennis van het vakgebied, organisatiekunde en coaching. Bij ons geen losse eigenschappen maar geïntegreerd in elke adviseur.

We zeggen niet voor niets dat we beleid toepasbaar maken. Daarbij zetten wij een stap die anderen laten liggen. We ontwikkelen beleid en implementeren door te borgen. Borgen of verankeren doe je door steeds weer te vragen of nog overeenkomstig de aanvankelijke bedoeling wordt gehandeld.

Beschreven gedrag zegt ons niet veel. Dat zijn trainingsmappen op de boekenplank, die verstoffen. Beter getoond dan te tonen gedrag dat leidt naar tijdig en tastbaar resultaat.

Als we weer vertrekken dan zien we het liefst anders doen en ander gedrag bij de vaste krachten, die het weer van ons overnemen. We zijn tevreden als door onze tussenkomst de opdrachtgever een  stap voorwaarts heeft gezet. In het verbinden van (soms tegengestelde) belangen ligt onze kracht.

Hans van der Hek
Hans van der HekDirecteur
Hans van der Hek is een ervaren manager en adviseur voortkomend uit de gemeentelijke sectoren Ruimte en Maatschappelijke Ontwikkeling. Hij richt zich op het helpen, volgen en aanspreken van mensen. Analytisch, systematisch, gericht op resultaat en toepasbaarheid toont hij zich een snelle schakelaar en katalysator in veranderprocessen. Als bestuurlijk sparring-partner beschikt hij over het vermogen om te inspireren tot onverwachte oplossingen. Als reflectiecoach ondersteunt hij leidinggevenden en bestuurders bij overheid en scholen hoe om te gaan met vragen in de werksituatie.
CV – Hans van der Hek

Recente opdrachtgevers

Hoe gaat VDH-Managers te werken? Lees en bekijk hier onze recente opdrachten en welke resultaten het heeft opgeleverd.

Bekijk alle projecten

Referenties

“Hans is in staat om overzicht te bewaren, de positiviteit te bewaken, veel werk te verzetten en tegelijkertijd een team van mensen op prettige en stevige wijze te begeleiden. Daarbij kijkt hij continue hoe lokale en landelijke ontwikkelingen (en netwerken) aan elkaar verbonden kunnen worden, waardoor Zaanstad leidend werd in een landelijk lobby-traject mbt het tegengaan van stille bezuinigingen in de onderwijshuisvesting.”

HANS VAN DER WOUDE - GEMEENTESECRETARIS

“Hans heeft het vermogen om mensen uit de ’harde en zachte sector’ met elkaar te verbinden. Hij komt snel tot de kern met zorg, inleving, humor en uitdaging. Hij zegt wat hij doet/doet wat hij zegt. Zowel in Naarden als in Dronten was hij van grote toegevoegde waarde. Hans staat voor wat hij is en waait niet zomaar om.”

RONALD KOOL - GEMEENTESECRETARIS

Hans is een scherpe observator en analyticus. Hij kent en herkent ook de niet zichtbare onderstromen binnen een organisatie. Hij geeft helder en integer feedback.”

PETER ELFERINK - DIRECTEUR STICHTING WELZIJN

“Hans heeft uitstekende kennis  van de werkwijze  en cultuur binnen gemeenten en kan de behoefte van scholen goed in kaart brengen. Als bestuursadviseur werkt hij aan de nieuwbouw en/of renovatie van scholen. Zijn aanpak is strategisch, gestructureerd en planmatig.”

JAN ZIJP - DIRECTEUR SCHOOLBESTUUR

Referenties

Neem vrijblijvend contact op

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
EMAIL ADRES *
TELEFOON NUMMER

ONDERWERP

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?